Computer-diensten - Vingerafdrukbeveiliging

Vingerafdrukbeveiliging

Aangezien er tegenwoordig veel laptops worden gestolen is het belangrijk om deze goed te beveiligen. Veel laptops zijn niet eens met een wachtwoord beveiligd. Wanneer de laptop wel is beveiligd kan iemand met verkeerde bedoelingen hier vaak alsnog op inbreken. Vingerafdrukbeveiliging kan daar een perfecte oplossing voor zijn.

Er zijn tegenwoordig, vooral op de zakelijke markt al veel laptops te koop met een vingerafdrukscanner. Door een vinger over deze scanner te laten gaan kan de laptop iemand herkennen. Zo is het mogelijk om verschillende personen toegang te geven op verschillende niveaus van het beheerdersysteem. Sommigen mogen bijvoorbeeld alleen de laptop gebruiken voor bepaalde doeleinden, terwijl andere gebruikers ook dingen in het register aan kunnen passen.

Het grote voordeel hier van is dat de laptop goed beveiligd is tegen informatiediefstal. Aangezien vingerafdrukken uniek zijn kan een dief niets met de gestolen laptop. Er zijn ook losse vingerafdrukscanners te koop. Deze zijn via USB aan te sluiten en bieden voldoende beveiliging om onbevoegden toegang te weigeren. Microsoft heeft enige tijd geleden voor de consumentenmarkt ook al een muis ontworpen met een ingebouwde vingerafdrukscanner. Waarschijnlijk dat over enige tijd steeds meer laptops en computers op deze manier extra beveiliging krijgen.

De betere modellen tablets mobiele telefoons zijn tegenwoordig al voorzien van Vingerafdrukbeveiliging.